Wuzmail: Hogere btw levert weinig op


AMSTERDAM – De opbrengsten uit hogere accijnzen en hogere btw blijken tegen te vallen. Gek hè, schrijft Jan Onderwater: “Denken ze in Den Haag nou echt dat we gek zijn? Natuurlijk zoeken wij alternatieven om aan de extreme belastingdruk te ontkomen.”

 

Wat een figuren daar toch in Den Haag. Volkomen wereldvreemd en lichtjaren van de samenleving af. Denkt men nu echt dat Nederlanders zich maar leeg laten trekken door hun ondoordachte gedachtespinsels?

 

Nee, wij gaan naar alternatieven op zoek om aan de extreme belastingdruk te ontkomen en om nog een beetje normaal te kunnen leven. Massaal gaan we voor onze aankopen naar het buitenland, laten werkzaamheden zwart of grijs uitvoeren en proberen op alle mogelijke manieren onze overheid een lesje te leren. En dat schijnt ons aardig te lukken gezien de grote tegenvallende belastinginkomsten.

 

Al die achterlijke prijsverhogingen en maatregelen hebben een averechts effect en geven hopelijk een duidelijk signaal af naar onze beleidsmakers. Heel misschien worden ze daar eindelijk eens wakker en stoppen ze deze doorgedraaide waanzin en nivelleringsflauwekul. Denk eerst eens na voordat jullie iets invoeren en tevens aan een oud gezegde: een snelle gulden is beter dan een langzame knaak.

 

Lees verder