Nederlandse detailhandel: Het volume kromp met 2,9%, terwijl de prijzen 2,8% hoger waren.


De Nederlandse detailhandel heeft in oktober 0,1% minder omgezet gehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Het volume kromp met 2,9%, terwijl de prijzen 2,8% hoger waren.

 

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar buiten bracht. Non-foodwinkels boekten 3% minder omzet dan een jaar geleden. Ten opzichte van september presteerden vooral winkels in consumentenelektronica, kledingwinkels en doe-het-zelfwinkels iets slechter. De omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen kwam in oktober daarentegen 2,8% hoger uit dan vorig jaar. Ook postorderbedrijven en internetwinkels deden het goed. Zij kenden een omzetstijging van bijna 19%, de grootste toename in ruim twee jaar tijd.

 

Non-foodwinkels boekten 3 procent minder omzet dan een jaar geleden. Ten opzichte van september presteerden vooral winkels in consumentenelektronica, kledingwinkels en doe-het-zelfwinkels iets slechter. De omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen kwam in oktober daarentegen 2,8 procent hoger uit dan vorig jaar. Ook postorderbedrijven en internetwinkels deden het goed. Zij kenden een omzetstijging van bijna 19 procent, de grootste toename in ruim twee jaar tijd.

 

Rapport CBS

Lees verder