Minder werk in eurozone


LUXEMBURG – De werkgelegenheid in de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent afgenomen in vergelijking met het kwartaal daarvoor. In Nederland was sprake van een teruggang van 0,3 procent. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.

 

In vrijwel alle sectoren in de eurozone was sprake van een krimp van de werkgelegenheid, meldt Eurostat. In de bouwsector was de daling met een min van 1,5 procent het sterkst. Op jaarbasis ging de werkgelegenheid in de 17 eurolanden met 0,7 procent omlaag. In het derde kwartaal hadden volgens Eurostat 146 miljoen mensen in de eurozone werk. In de gehele EU van 27 landen was in het derde kwartaal ook sprake van een krimp van de werkgelegenheid met 0,2 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis was dit een afname van 0,5 procent. In de EU hadden 222,6 miljoen mensen een baan in het derde kwartaal.

 

Nederland

Volgens Eurostat liet de werkgelegenheid in Nederland in het afgelopen kwartaal een teruggang zien van 0,3 procent op kwartaalbasis en 0,4 procent op jaarbasis. In Spanje zakte de werkgelegenheid met respectievelijk 0,8 en 4,1 procent. Voor Griekenland was alleen een cijfer op jaarbasis beschikbaar. De krimp van de werkgelegenheid bedroeg daar 8,9 procent.

 

Lees verder