Griekenland krijgt noodsteun


BRUSSEL – Griekenland krijgt noodsteun uitbetaald. De ministers van Financiën van de 17 eurolanden besloten donderdag om 34,3 miljard euro vrij te geven.  Dat maakte voorzitter Jean-Claude Juncker na afloop van het overleg bekend.

 

Het geld zal de komende dagen overgemaakt worden, aldus Juncker. Het geld komt van het tijdelijke noodfonds en is onderdeel van het eerder afgesproken reddingsprogramma. Twee weken geleden sloten de eurolanden en Griekenland een nieuwe overeenkomst. Athene kon geld tegemoetzien als het een succesvol schuldenopkoopprogramma zou uitvoeren. Het was wachten op de resultaten die begin deze week bekend werden. Minister Jeroen Dijsselbloem toonde zich al tevreden met de behaalde resultaten.

 

Begin volgend jaar zal Griekenland meer geld tegemoet kunnen zien (circa 14 miljard euro). Dat zal in verschillende termijnen worden uitbetaald, maar alleen als Griekenland zich houdt aan bepaalde afspraken. Zo moet er een grondige herziening van het belastingstelsel komen en moet Athene werk maken van het tegengaan van belastingontduiking. (nu.nl)

 

Lees verder