De 250 grootste detailhandelaren ter wereld: 5% meer omzet


De 250 grootste detailhandelaren ter wereld hebben in het fiscale jaar 2011 een omzetgroei van vijf procent gerealiseerd. In totaal kwam hun omzet uit op meer dan vier biljoen dollar (3 biljoen euro).

 

Dat blijkt donderdag uit het rapport Global Powers of Retailing 2013 van Deloitte. De retailers moesten het vooral hebben van de opkomende markten. Hiermee konden de stagnerende of zwak groeiende binnenlandse markten worden gecompenseerd. Het digitaal winkelen is een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de retailmarkt. “Consumenten zoeken naar een winkelervaring die traditioneel en virtueel winkelen met elkaar verbindt, en verwachten van retailers dat zij dit aanbieden”, aldus Deloitte.

 

De top-drie van grootste detailhandelaren ter wereld bestaat uit het Amerikaanse Wal-Mart Stores, het Franse Carrefour en het Britse Tesco. De grootste Nederlandse retailer is Ahold, dat op plaats 26 staat. Verder staan Ikea, SHV Holdings/Makro, Jumbo en Blokker in de lijst. Het rapport heeft betrekking op het fiscale jaar 2011, zodat ook ondernemingen waar het fiscale jaar in juni 2012 eindigt kunnen worden meegenomen.

 

Lees verder